Bedrijfsinformatie

De Wilde Metaal

ADVIES
Meedenken om tot de beste oplossingen te komen

Het leveren van Kwalitatief maatwerk vereist een goede voorbereiding met een duidelijk advies naar de klant. Een opdracht wordt doorgesproken met de klant en de medewerkers, vervolgens worden de materialen gekozen die de beste duurzaamheid bieden voor het beschikbare budget. Om precisie en betrouwbaarheid te kunnen garanderen worden vervolgens de plannen uitgewerkt in digitale werktekeningen. Uiteraard kan ook gewerkt worden aan de hand van plannen en tekeningen van de opdrachtgever. Prijs en leveringstermijn worden afgesproken en het werk wordt in de planning ingepast. Dit vereist een team van professionals die de persoonlijke wensen van de klant herkennen en die wensen kunnen combineren met standaard oplossingen om zo een goede prijs te garanderen.
Vanaf 1968 zijn wij gestart en hebben dus inmiddels de nodig ervaring en zorgt ervoor dat de Wilde Metaal BV altijd een goed advies kan geven.

PRODUKTIE
Massaproduktie en klantspecifiek maatwerk

Na het adviseren en voorbereiden begint de praktische kant van de opdracht. Machines worden ingesteld, materialen gezaagd en eventueel voorbehandeld. lassen, buigen, knippen, zetten, ponsen, oppervlaktebewerking: noem het maar op en het is allemaal mogelijk. En dat door goed opgeleide gemotiveerde medewerkers, die voor 100% achter uw product staan en ervaren zijn in hun specialismen. De combinatie van goede medewerkers en een modern machinepark levert een goed uitgangspunt voor een concurrerende prijs/kwaliteitsverhouding. Dat de Wilde Metaal BV wel vaart bij een modern machinepark is de afgelopen jaren wel gebleken. De precisie van uitvoering is met een alsmaar vergaande automatisering steeds toegenomen.

MONTAGE
Montage op Locatie

Om een constante kwaliteit te kunnen garanderen werken we niet alleen aan kwaliteit tijdens de produktie, maar ook in de oplevering. Daarom beschikken wij over ons eigen team van monteurs en installateurs die weten wat er speelt bij de klant. De kennis en ervaring die onze medewerkers in de praktijk opdoen wordt weer gebruikt om onze produkten te verbeteren.

HISTORIE

De Wilde metaal is ontstaan in 1968 als landbouwsmidsbedrijf en oorspronkelijk
begonnen als Evers en de Wilde. In de beginfase werd vooral boerenwerk gedaan,
maar al gauw werd het gezichtsveld uitgebreid naar industrie en bouw.
Plaatbewerkingsmachines werden aangeschaft en ook op lasgebied werden de
nodige investeringen gedaan. Het personeelsbestand breidde gestaag uit tot
het huidige aantal van ongeveer 35 medewerkers.

Ook de huisvesting heeft in de loop der jaren de nodige wijzigingen ondergaan.
Begonnen in een bedrijfsgebouw van 120m2 en uitgebreid naar de huidige
huisvesting en locatie van 4500m2.

Eind 2011 zijn wij verhuisd van Maartensdijk naar Bilthoven naar een geheel nieuw bedrijfspand met meer ruimte om routing en efficiëntie weer op orde te maken. 

In de loop der jaren is het machinepark op hoog niveau gehouden en het geheel
heeft gezien de huidige routing in het bedrijf een goede uitstraling.

Zo gaan Investering, Kwaliteit en Veiligheid hand in hand.